Valley Addition

Residential, Addition

GC: Aurora Construction
Structural Engineer: EC+

Sherman Oaks, California
Under Construction 2024
Proposed as an efficient solution for a young family in need of increased floor area, this rear-yard addition adds a bedroom, a dining room and a flexible gym/den space to an existing one-story house. Working within side and rear-yard setbacks, the addition’s identity is primarily shaped by its stepped roofline, a new elevation visible only from the back yard. At the interior, the dining room’s generous ceiling height and clerestory windows allow it to act as a natural light lantern for the living space. New custom millwork provides built-in storage in both the dining room and gym.






MR Studio Architecture

is a full service architecture practice 
based in Los Angeles, California



Email
Instagram
Houzz
Archive